Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Postelja v višavah za najstnika

Postelja v višavah za najstnika

Otroške sobe so izziv za opremljanje, najstniške sobe še toliko bolj. Vanje lahko vključimo drzne pohištvene rešitve, ki bodo primerne odraščajočemu obdobju otroka in bodo hkrati zagotavljale varno in funkcionalno okolje za bivanje.

Najstnik si želi visoke postelje. Otroška soba je podolgovata z dvokrilnimi balkonskimi vrati in mansardnim stropom. Ideja je, da bi vse pohištvo stalo ob eni steni in bi bil prehod do balkona neoviran, saj ga uporabljajo tudi drugi člani družine. Želi daljšo pisalno mizo, nad njo police. Idealna bi bila velika omara za shranjevanje oblačil, obutve, športne opreme in drugih predmetov.

pograd-omara

postelja-na-omari-za-fanta

pograd

Tloris prostora je 3,6 m x 2,48 m. Ker je strop visoko, si lahko privoščimo posteljo na višini 210 cm. Vse pohištvo bo postavljeno ob daljšo steno, ki meri 3,6 m in je nasproti vhodnih vrat. Postelja je široka 120 cm, kot takšna bo udobna za odraščajočega fanta. Namesto ograje je ob postelji napeljana močna mreža, ki služi varnosti. Dostop do postelje je po stopnicah, ki so hkrati tudi omarice za shranjevanje. Pod posteljo je mini garderobna soba. Dostop do nje je preko drsnih vrat ob mizi. Garderoba se ponaša s stojno višino in veliko razpoložljivega prostora za obešanje oblačil in shranjevanje športne opreme. Višina postelje in garderobe spodaj se lahko še malo prilagodi, odvisno od tega kako velik je fant. Garderoba služi tudi kot konstrukcija postelje in poskrbi, da je postelja stabilna. Pisalna miza s predali je umeščena ob garderobno sobo, nad njo pa so police za odlaganje zvezkov in šolskih potrebščin. Zgornje police so lahko namenjene kot nočna omarica za visoko posteljo. V primeru, da bo zaradi južne lege pri postelji prevroče, bo potrebno poskrbeti za prezračevanje ali ohlajevanje s klimo.

Barvna paleta sobe je v kombinaciji svetlega hrasta in temno sive barve. Za stene smo si zamislili svetlo sivo, na drsnih vratih pa je folija Piši-briši, na katero si bo fant sproti lahko zapisoval vse ideje. Stene se lahko dekorirajo s tapetami ali slikami.

soba-z-pogradom-tloris

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!