Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Pohištvo za mansardo

Pohištvo za mansardo

Ko se lotimo urejanja mansarde imamo veliko pričakovanj. Prostor pod poševnino strehe lahko namreč krasno izkoristimo za unikatno stanovanje. Ker se srečamo z marsikaterim izzivom, je za opremljanje mansarde dobro prisluhniti strokovnjakom.

Arhitektka je tokrat svetovala mladi družini, ki načrtuje dozidavo prizidka k obstoječi hiši. Prostor je v mansardi in bo vključeval kuhinjo in dnevno sobo. Družina je pristaš modernega izgleda in barv kot so črna, bela in siva, brez lesnih odtenkov, svetla tla in svetlo pohištvo. Imajo dosti obiskov, zato si želijo veliko jedilno mizo in prav tako veliko sedežno garnituro.

mansarda-urejen-podstresni-prostor

mansarda-dnevni-prostor

Pri osnovnem tlorisu je bil del kuhinje zagrajen, v njem pa je bila manjša shramba s svojim vhodom. Kuhinja je bila v obliki črke L, na sredini pa je bila predvidena velika jedilna miza. Glede na pričakovanja, da bodo gostili veliko prijateljev, je takšna postavitev zanje nefunkcionalna. Zato je arhitektka shrambo odstranila in po celotni dolžni predvidela kuhinjo, z dvema visokima omarama, ki nadomestita shrambo. Za druženje z gosti je v kuhinji predviden kuhinjski otok, okrog katerega se največ dogaja. Kuhinjski otok je vselej magnet za dogajanje in čudovito izgleda. Za bolj formalne večerje in družinska kosila, je ob otoku večja jedilna miza s šestimi stoli.

V dnevni sobi je arhitektka prestavila vrata, ki so vodila do utilityja. Tako je pridobila steno, ob kateri je predviden minimalistični tv regal s predali. Na nasprotni strani je velika sedežna garnitura s klubsko mizico ob steni. Za bolj romantično vzdušje lahko kasneje v regal umestijo kamin na bioetanol. V dnevnem prostoru je še vedno dovolj prostora za kakšen fotelj. Glede na to, da so otroci še majhni, bo ta prazni del prostora verjetno bolje izkoristiti za igranje. 

mansarda-kuhinja-z-otokom

mansarda-prostor-tloris

Kakšne barve priporoča arhitektka? Družina je želela svetla tla in svetlo pohištvo, zato je le to bele barve. Pulti so kamniti, oziroma iz belega  marmorja. Enak vzorec marmorja se ponovi na tapeti v dnevni sobi. Z željo, da popestrimo belo, sivo in črno barvo, je stena v kuhinji predvidena za barvana. Barvo te stene bodo lahko menjavali, prav tako tudi barve dekoracij, ki naj se nekje v prostoru ponovi, da se ujema s to barvo. Na primer na barskih stolih, preprogi, dekoraciji, dekorativnih blazinah in podobno, tako bodo dobili povezujoč prostor v katerem bodo z veseljem preživljali svoje dneve.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!