Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Kako organizirati omaro z oblačili?

Tjaša Justin m.i.a.

rganizirati omaro z oblačili

Z dobro organizirano omaro si na dolgi rok prihranimo veliko časa, zato je pomembno, da  organizacijo natančno načrtujemo. Vsako nadaljnje urejanje bo potem hitrejše. Kako jo organizirati je vse odvisno od velikosti vaše omare in vašega stila življenja, a za začetek se lahko držite teh par napotkov.

1. Spraznite vaše omaro

Naredite tri kupčke: Obdrži, podari in smeti.

Nekateri boste najprej vse, kar je v omari, zložili na posteljo, mizo ipd. in nato kupčkali. Drugi šli počasi od police do police in sproti pregledali, kaj je še uporabnega, kaj lahko komu podarite in kaj je za v smeti oz. reciklažo. Oba načina sta pravilna in pri obeh bo rezultat enak. Izberite tistega, ki vam najbolj ustreza.

Kako najlažje narediti kupčke? Vprašajte se ali ste srajco nosili prejšnje leto ali ne? Ali so vam hlače še prav in so vam sploh še všeč? Ali res potrebujete 10 skoraj enakih šalov? Nazaj v omaro naj gredo le oblačila, ki se uporabljajo in jih z veseljem oblečete.  Oblačila lahko poskusite prodati na garažnih razprodajah ali si jih izmenjate med prijatelji.

Če imate prostor, imejte posteljnino, brisače ali karkoli, kar ne spada v omaro z oblačili, shranjenp drugje, da ne bo omara spet postala prenatrpana.

navlaka v omarSlika: Znebite se navlake v omari.

2. Očistite omaro

Ko je omara v celoti spraznjena, jo očistite, da bo lepo dišala. Vzemite si nekaj minut časa za razmislek, kako boste vse zložili nazaj. Ne pozabite, v omaro se vrnejo samo tisti kosi, ki jih uporabljate in jih imate radi. Mogoče boste ugotovili, da vam manjka kakšna škatla za organizacijo spodnjega perila, obešalnik za hlače, kravate ipd. Zapišite vse to na nakupovalni spisek.

3. Organizirajte oblačila po kategorijah

Na obešalnike obesite majice, srajce, obleke, krila, poslovne hlače in kostime. Poskrbite, da so vsi vaši obešalniki enaki, enake barve in oblike. To bo dalo vaši omari v trenutku bolj umirjen in urejen videz. Vsa oblačila naj bodo obešena v isto smer. Uredite jih po barvi in po obliki (majice brez rokavov, majice z rokavi, majice z dolgimi rokavi…) ali samo po barvi. Važno je, boste hitro našli tisto kar iščete.

razporedite po barviSlika: Oblačila v omari razporedite po barvi

Predlagam, da volnene puloverje in jopice zložite na police, saj se na obešalnikih radi pretegnejo. Pri hlačah se lahko odločite za obešanje na obešalnike ali zlaganje na police. Pomembno je, da imate največkrat uporabljene stvari na dosegu, tiste občasne pa so lahko pospravljene kje zadaj, na vrhu ali celo v drugi omari.

Sicer ni pravila po katerem vrstnem redu naj bodo oblačila barvno urejena, a vseeno je tu pomoč v obliki mavrice.

barvna razporediteSlika: Barvna razporeditev oblačil lahko sledi barvam v mavrici.

4. Ne pozabite na predale

Če se vam po predalih valja kup neorganiziranega spodnjega perila in nogavic, si omislite razdelitve za predale, ki so lahko tekstilni, plastični, iz lepenke, lahko si jih celo naredite sami.

Škatle so uporabne tudi v primeru, ko v omari nimate predala za spodnje perilo in nogavice. V njih je vse lepo pospravljeno. Da boste vedeli kaj je v kateri škatli, jih lahko opremite z nalepkami.

razdelitve v predalihSlika: Razdelitve v predalih omogočajo boljšo preglednost.

5. Kako ohranjati red?

Omara je sedaj čista in lepo urejena. V njej so samo oblačila, ki jih uporabljamo. A kako ohraniti ta red, da ne bo omara spet prenatrpana in neorganizirana? Z malo discipline. Poskrbite, da boste oblačila pospravljali v omaro na mesto, kamor spadajo. Vsake par mesecev preglejte vsebino omare, da se prepričate, ali je vse tako kot mora biti oziroma ali je kakšen kos odslužil svojemu namenu.

Namig: Lahko se držite pravila ena-ena. Ko kupite nov kos oblačila, se od enega kosa, ki je v omari poslovite. 

Tako, vaše omare so urejene. Uživajte ob pogledu nanje.

Preverite predloge za razporeditev notranjosti vgradnih omar Akron.


Izrišite si svojo vgradno omaro v 3D tehniki

S pomočjo internetne aplikacije AKROMAT si izrišite svojo novo vgradno omaro v 3D tehniki. Izberite razpored notranjosti in izgled vrat (delitev, barva, materiali).

Izris in cena vgradne omare


Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!