Vinski sodi malo drugače

Jesen kliče k trgatvam. K tem pa obvezno sodi pospravljanje in urejanje kleti. Današnja »naredi sam« idejnica je kot nalašč za vse ljubitelje vina. Pokazali vam bomo, kako lahko domiselno uporabite stare vinske sode.

Vinske sode večinoma izdelujemo iz lesa hrasta in akacije. Lahko pa so tudi iz lesa kostanja, češnje, jesena, bukve in murve. Običajno so polni vina in varno spravljeni v kleti. Danes vam bomo pokazali, kako lahko krasno uporabite sode, ki ne služijo več svojemu namenu.

Kavna mizica, omarica za kozarce ali vinska polica

Sodi so zaradi svoje stabilne oblike pravšnji za predelavo v uporabno pohištvo. Njihova predelava  je precej preprosta. Malce več dela boste imeli z njegovo predpripravo. Uporabljene  sode je potrebno pred ponovno uporabo pošteno očistiti. To zajema zunanje in notranje izpiranje. Les se mora pred morebitnim barvanjem v celoti posušiti.  

Priporočamo, da pobarvate tudi zunanjo plast soda in ga tako trajnejše zaščitite. Ohranite karakteristiko soda in izberite prosojne ali naravne odtenke premazov. Obroče okoli sodov najprej dobro očistite, pobrusite in nato premažite z barvo za kovino.

Kopico idej za uporabo vinskih sodov smo za vas zbrali v spodnji galeriji. Stari sodi tako lahko postanejo kavne mizice, police za knjige, piknik hladilnik, knjižni ali vinski regal in celo otroška zibelka.

 


 


akcija odeja

Sorodni članki

Italijanski minimalizem

Najtežje je doseči preprostost. Morda zveni nenavadno, a je prav preprosto oblikovanje tisto, ki oblikovalcem dela ...

Unikatne skodelice

Pa vi? Pijete zjutraj kavo ali čaj? Morda kakav? Predstavljajte si, da srkate svojo najljubšo pijačo iz skodelice, ki ...

Izdelava okrasnega znaka

Drobni okraski dajejo domu dušo. Posebej izrazni so tisti, ki jih izdelamo sami. Danes vam predstavljamo idejo, kako z ...

Pametna uporaba kotnih prostorov v spalnici

Kotni prostori so običajno pravi »lovilci« za neuporabno šaro. Spremenite jih v uporabne kotičke, ki bodo vaši ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: