Vinski sodi malo drugače

Jesen kliče k trgatvam. K tem pa obvezno sodi pospravljanje in urejanje kleti. Današnja »naredi sam« idejnica je kot nalašč za vse ljubitelje vina. Pokazali vam bomo, kako lahko domiselno uporabite stare vinske sode.

Vinske sode večinoma izdelujemo iz lesa hrasta in akacije. Lahko pa so tudi iz lesa kostanja, češnje, jesena, bukve in murve. Običajno so polni vina in varno spravljeni v kleti. Danes vam bomo pokazali, kako lahko krasno uporabite sode, ki ne služijo več svojemu namenu.

Kavna mizica, omarica za kozarce ali vinska polica

Sodi so zaradi svoje stabilne oblike pravšnji za predelavo v uporabno pohištvo. Njihova predelava  je precej preprosta. Malce več dela boste imeli z njegovo predpripravo. Uporabljene  sode je potrebno pred ponovno uporabo pošteno očistiti. To zajema zunanje in notranje izpiranje. Les se mora pred morebitnim barvanjem v celoti posušiti.  

Priporočamo, da pobarvate tudi zunanjo plast soda in ga tako trajnejše zaščitite. Ohranite karakteristiko soda in izberite prosojne ali naravne odtenke premazov. Obroče okoli sodov najprej dobro očistite, pobrusite in nato premažite z barvo za kovino.

Kopico idej za uporabo vinskih sodov smo za vas zbrali v spodnji galeriji. Stari sodi tako lahko postanejo kavne mizice, police za knjige, piknik hladilnik, knjižni ali vinski regal in celo otroška zibelka.

 


 


Sorodni članki

Pohištvo za dnevno sobo

Dnevna soba je tisti prostor v domu, kjer velja staviti na udobje, združeno s praktičnostjo. Za vas smo zbrali nekaj ...

Prostor pod stopnicami

Prostor pod stopnicami je običajno najbolj neizrabljen prostor v hiši. Precej hitro postane mini skladišče za škatle in ...

Drugačne pisalne mize

Kaka je pa vaša? Pisalna miza, namreč. Čista klasika ali njena moderna različica? Za vas smo zbrali nekaj različic ...

Opremljanje majhne kopalnice

Za zadnjimi kopalniškimi trendi smo »pokukali k Artceramu, ki tudi tokrat navdušuje z linijo domiselnih in razigranih ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: