Vinski sodi malo drugače

Jesen kliče k trgatvam. K tem pa obvezno sodi pospravljanje in urejanje kleti. Današnja »naredi sam« idejnica je kot nalašč za vse ljubitelje vina. Pokazali vam bomo, kako lahko domiselno uporabite stare vinske sode.

Vinske sode večinoma izdelujemo iz lesa hrasta in akacije. Lahko pa so tudi iz lesa kostanja, češnje, jesena, bukve in murve. Običajno so polni vina in varno spravljeni v kleti. Danes vam bomo pokazali, kako lahko krasno uporabite sode, ki ne služijo več svojemu namenu.

Kavna mizica, omarica za kozarce ali vinska polica

Sodi so zaradi svoje stabilne oblike pravšnji za predelavo v uporabno pohištvo. Njihova predelava  je precej preprosta. Malce več dela boste imeli z njegovo predpripravo. Uporabljene  sode je potrebno pred ponovno uporabo pošteno očistiti. To zajema zunanje in notranje izpiranje. Les se mora pred morebitnim barvanjem v celoti posušiti.  

Priporočamo, da pobarvate tudi zunanjo plast soda in ga tako trajnejše zaščitite. Ohranite karakteristiko soda in izberite prosojne ali naravne odtenke premazov. Obroče okoli sodov najprej dobro očistite, pobrusite in nato premažite z barvo za kovino.

Kopico idej za uporabo vinskih sodov smo za vas zbrali v spodnji galeriji. Stari sodi tako lahko postanejo kavne mizice, police za knjige, piknik hladilnik, knjižni ali vinski regal in celo otroška zibelka.

 


 


Sorodni članki

Feng shui v pisarni

Kako doma opremiti pisarno, da bo ta primerno delovno okolje in obenem prijetna za oko? Naj vam naši nasveti, začinjeni ...

Drugačna senčila

Četudi se zdi, da je poletje in z njim povezani sončni dnevi še daleč, je zima pravi čas za manjše notranje spremembe ...

Skodelice

Se tudi vi zjutraj nikakor ne prebudite brez skodelice dišeče kave? Ali ste ljubitelj čaja? Začnite vaš jutranji ritual ...

20 načinov uporabe palet

Se tudi vam pogosto pripeti, da na svojem podstrešju ali v garaži najdete kose, ki so preprosto preveč uporabni, da bi ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: