Soba za tabornika

Je tudi vaš otrok navdušen nad gozdom in kampiranjem? Potem je današnji nasvet za ureditev otroške ali mladinske sobe kot nalašč za vas.

Nekaj čarobnega je v kampiranju na prostem. Pa naj bo to razburljivost same narave, svež zrak, ki spočije, ali pa preprosto odmik od vsakdana. Med največje ljubitelje spanja v naravi sodijo prav gotovi otroci. Ti naravnost obožujejo taborne ognje, šotore in igre na prostem. Zakaj jim ne bi delček taborniške čarobnosti prenesli tudi v njihove sobe?

Izbira barv in tapet

Urejanje taborniške sobe je najlažje pričeti pri izbiri barv. Svetujemo vam, da se lotite barvanja ali poslikave zgolj ene do dveh sten. Tako prostora ne boste zasičili ali zmanjšali, temveč zgolj popestrili. Obvezne taborniške barve so: travnato zelena, rumena, rjava, rdeča, modra in oranžna. Na stene lahko naslikate motive dreves, gora, taborniške šotore ... V kolikor risanje ni vaša veščina, položite tapete. Te so vedno dobra izbira.

Šotori, taborni ogenj in zvezde

V pravi taborniški sobi ne sme manjkati šotor. Tega lahko namestite nad posteljo kot baldahin, ali pa šotor postavite v prostor kot samostojen element. Šotori so odlična skrivališče za male nadobudneže. Vanje ne pozabite namestiti udobnih blazin, tople oddeje in nekaj dobrih knjig. Kreativnejši lahko šotor poslikate s taborniškimi simboli, vešči šivanja pa zašijete še taborni ogenj iz blaga. Pika na i bodo prav gotovo zvezde na nebu, ki zasvetijo ponoči.

Dodatki

Ne pozabite na drobne dodatke kot so slike s taborenja ali prikupni taborniški motivi v različnih okvirjih. Lanterne na steni, drobne veje in plišaste gozdne živali pa bodo sobi dodali še več živosti. Nekaj idej za ureditev taborniške sobe si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji. 

 


Sorodni članki

Ureditev dnevne sobe

Bistvo dnevne sobe kot glavnega družinskega prostora se skriva v varnosti in udobju, ki nam ga nudi. Zato je še posebej ...

Zelena kopalnica

A tudi vi komaj čakate na pomlad? Naravo, ki se prebuja in s tem bujno zelenje? Zakaj ne bi letos prehiteli vremena in ...

Božična dekoracija doma

K lepo urejenemu domu sodi tudi sezonsko primerna dekoracija. Pred vrati je najbolj bleščeč mesec, ki kar kliče po ...

Skodelice kot darilo

Če vas v zadnjih dneh na božič ni spomnil obisk nakupovalnih centrov, naj vam povemo mi - najbolj čaroben mesec bo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: