Prihaja indigo barva

Ljubitelji modrih odtenkov imajo dober razlog, da se veselijo prihajajoče pomladi. Tudi letos bodo kraljevali modri odtenki. Izstopala pa bo vedno trendovska indigo modra.

Indigo barvo lahko primerjamo s parom res udobnih hlač iz džinsa. Prilega se prav na vse in povsod. In to pomlad jo bo res mogoče videti prav povsod. Če se še niste zaljubili vanjo, je mogoče sedaj čas za "ljubezen na drugi pogled". 

Odtenki indiga

Barva indigo je ime dobila po rastlini indigovec, ki se je nekoč uporabljala za barvanje tkanin. Njen odtenek bi težko popolnoma opisali. Je barva med vijoličasto in modro. Njeni odtenki pa segajo vse od kraljevsko modre do izredno temno modre. Ali ste vedeli, da računalniški zaslon ne more prikazati indigo barve? Razlog več, da v njej uživate v živo! 

Majhne spremembe

Tudi če vam proračun ali trenutna prostorska postavitev ne dopuščajo velikih gradbenih posegov, lahko naredite velik vizualni učinek že z majhnimi spremembami. V kopalnici lahko na primer končno zavržete tisto grdo zaveso nad tušem. Nadomestite jo z vzorčasto. Pike ali črte v indigo barvi se krasno podajo skorajda vsem barvnim kombinacijam. Mehka odeja za na kavč v modri barvi, zraven pa še nova tkanina za otoman. Nikakor pa ne morete zgrešiti s prevlekami za blazine, ki jih sezonsko zlahka menjujete. 

Nikar ne pozabite na kuhinjo

Veliko igrišče za eksperimentiranje z barvami sta tudi kuhinja in jedilnica. Letos popestrite svoj oklesten jedilni servis s kosi v indigo modri. Krasno se kombinira z belimi kosi. Nov prt in namizna dekoracija v modri barvi bosta razveselila vaše domače in navduševala goste. Pika na i v vseh prostorih pa so zavese. Dolge, padajoče modre zavese bodo odprle nov pogled na vaš dom.


 

 


Sorodni članki

Futuristično stanovanje

Poplavi minimalističnih trendov notranjega oblikovanja, se po robu postavlja futuristično oblikovanje. S svojimi ...

Jesenski trendi

Čeprav se zdi, da se poletje še ni zaključilo, oblikovalci s svojimi vročimi trendi počasi, a zanesljivo, kličejo ...

Črke na steni

Lep motiv za popestritev pustih belih sten so unikatne črke. Z malce truda jih lahko izdelate povsem sami. Za vas smo ...

Majhna stanovanja

Mala kvadratura doma, ne pomeni nujno tudi majhnih možnosti. Danes vam predstavljamo majhna stanovanja, ki so postala ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: