Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Prenova otroške v mladinsko sobo

Prenova otroške v mladinsko sobo

Otroška sobica kar naenkrat postane neprimerna za odraščajočega otroka, zato je pametno narediti njeno preobrazbo. Kot smo to storili za bralca revije Delo in dom, kateremu je svetovala naša arhitektka.

Soba je majhna, a v njej so potrebni vsi elementi za najstnika. V sobo, dimenzij 320 x 280 cm, želimo postaviti posteljo širine 120 cm, pisalno mizo, zadosti omar in predalov za igrače ter šolske potrebščine, kot tudi za oblačila.

moderna-mladinska-soba

predelana-mladinska-soba-s-pisalno-mizo

Soba je majhna v primerjavi z bratovo, ki ima veliko večjo sobo, zato je to sobo potrebno res dodobra izkoristiti, da se ne bo naš bodoči najstnik počutil kaj prikrajšano. Za vrati je 30 cm razpoložljivega prostora, zato smo celotno steno izkoristili za omare. V vgradnih omarah bodo police za igrače in šolske potrebščine. En del omarnega sestava bo zaprt, drugi del pa bosta regala z odprtimi policami. V sredini bo postavljena pisalna miza z dvema predaloma, nad njo pa dodatne omare z osvetlitvijo spodaj. Delovni prostor bo možno dodatno osvetliti z namizno lučko.

Na drugi strani prostora je edina možnost za postavitev postelje širine 120 cm. Odložili smo se za dvignjeno posteljo, in sicer z namenom, da pod njo pridobimo dodatni prostor za omaro, za katero drugod ni prostora. Omara z drsnimi vrati je namenjena za shranjevanje oblačil. Omara je zelo globoka, zato so lahko v zadnjem delu, za obešalniki, še dodatne police za shranjevanje. Dostop na posteljo je preko stopnic, ki so hkrati tudi predali. Rešitev, ki vselej najbolj navdušuje pri visokih posteljah in pogradih.

Soba je obrnjena na jug in ima veliko svetlobe, zato smo lahko izbrali malce temnejše barve. Pohištvo je temno sivo z lesenimi poudarki, stene in strop so v svetlejšem sivem tonu. Z nevtralno barvno paleto soba ne bo zastarala in bo odlično služila svojemu namenu, ves čas najstnikovega odraščanja.

mladinska-soba-pograd-z-omaro

predelana-mladinska-soba-tloris

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!