Pisane preproge

Preproge so hitra rešitev za popestritev doma. Za vas smo zbrali dvanajst pisanih idej, ki igrivo polepšajo dom.

Preproge bi lahko opisali kot temeljni element vsakega doma. Z njimi damo prostoru karakter in ustvarimo vzdušje. Pogosto so prav preproge tiste, ki narekujejo stil notranje opreme in barvno paleto dodatkov. S pomočjo primerne izbire preprog pa lahko prostoru na enostaven način spremenimo videz. Za vas smo poiskali nekaj barvitih idej, s katerimi notranji prostori zažarijo.

Črte in črtice

Preproge z vzorci črt so posebej primerne za stanovanja oziroma prostore, ki jih želimo povečati (ali zmanjšati). Za majhne sobe izberemo vzdolžne črte, ki prostor povečajo. V velikih prostorih pa, ravno nasprotno, izberemo prečne črte, ki optično zmanjšajo prostor. Velikost preproge prilagodimo sami sobi. V kolikor se odločate za veliko preprogo, naj ta ne sega od stene do stene. Med steno in preprogo naj ostane vsaj 40 centimetrov prostora.

Vzorci

Vzorčaste preproge so posebej primerne za jedilnice. Na vzorčasti podlagi so vsi morebitni madeži manj vidni kot na enobarvnih podlagah. Preproge postavljene pod mizo naj bodo tako velike, da ob sedanju in odmikanju stola noge stola ostanejo na preprogi. Lepa popestritev prostora so karo vzorci, abstraktni motivi in razne krivulje.

Umetniške slike

Preproge že dolgo niso več dolgočasni talni tekstilni elementi. Sodobni trendi jih umeščajo ob bok umetniških slik, pogosto pa preproge s svojo izrazitostjo slike kar nadomestijo. V kolikor želite v svoj prostor vnesti kanček igrivosti, to najlaže storite s pisano preprogo. Vzorce in barve prilagodite prostoru. Nekaj primerov pisanih preprog lahko najdete v spodnji galeriji.Sorodni članki

Opremljanje mladinske sobe

Je tudi vaš nadobudnež prerasel otroško sobo? Vam zmanjkuje zamisli za ureditev mladinske sobe? Za vas smo pripravili ...

Obnova najemniškega stanovanja

Najemniška stanovanja postajajo vedno bolj uveljavljena oblika bivanja. Za vas smo poiskali nekaj idej, kako ...

Minimalistični stoli

KaNa čem pa vi sedite? Na lesenem, plastičnem ali mehko oblazinjenem stolu? Danes vam predstavljamo drzno ...

Opremljanje kuhinje

Se tudi vi lotevate opremljanja kuhinje? V današnji rubriki nasvetov vam ponujamo nekaj praktičnih nasvetov in ščepec ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: