Opremljanje mladinske sobe

Je tudi vaš nadobudnež prerasel otroško sobo? Vam zmanjkuje zamisli za ureditev mladinske sobe? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za opremljanje sobe za odraščajočega najstnika.

Mladinska soba je za odraščajočega otroka svet v malem. Nuditi mora dovolj prostora za vse šolske dejavnosti, kreativnost in druženje, nenazadnje pa mora imeti tudi miren spalni kotiček. Opremljanje takšne sobe pa je vse prej kot majhen zalogaj. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, da bo delo lažje steklo.

Kaj potrebuje mladinska soba?

Mladinska soba potrebuje dovolj veliko pisalno mizo, primeren stol, prostorno garderobno omaro, komodo za pospravljanje šolskih potrebščin in udobno posteljo. Pomembno je, da pri urejanju sobe za najstnika razmislimo o primerni razsvetljavi, ki bo omogočala primerne pogoje za vse šolske dejavnosti.

Kako se lotiti dela?

Pri opremljanju mladinske sobe je pomembno, da imamo osnoven načrt, ki pa dopušča kasnejša dopolnjevanja - otroci, posebej odraščajoči mladostniki, hitro prerastejo določeno obdobje in s tem tudi stil. Tako pri izbiri pohištva mislimo na možnost kasnejšega kombiniranja. Izbiramo pohištvo, ki ima veliko prostora za shranjevanje, ki ga uporabnik prilagaja trenutnim potrebam. Prav tako ne smemo pozabiti na vse multimedijske naprave, ki potrebujejo svoj prostor.

Prav gotovo je pri opremljanju mladinske sobe najbolj pomembno prisluhniti željam mladostnika. Ob tem je potrebno najti smiseln kompromis med resnično primernimi zadevami in muhami enodnevnicami. V spodnji galeriji smo vam pripravili nekaj idej simpatičnih ureditev mladinskih sob.Sorodni članki

Najdaljša noč v letu

Silvestrovo je tik pred vrati. Za vas smo pripravili nekaj idej za dekoracijo prostora v zadnjem hipu, ki bo prav ...

Francoski stol

Odlični masleni rogljički. Cafe au lait. Mesto zaljubljencev. Lepo oblečene francoske dame. Na kaj pa vi pomislite ob ...

Prostor pod stopnicami

Prostor pod stopnicami je običajno najbolj neizrabljen prostor v hiši. Precej hitro postane mini skladišče za škatle in ...

Novosti pri opremljanju

Tudi vi prenavljate dom? Ali pa vanj morda samo vnašate manjše dodatke? Vam je zmanjkalo navdiha? V današnjem članku ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: