"Ombre efekt" v stanovanju

Že dobri dve sezoni kraljuje tako imenovan "ombre efekt". Opaziti ga je bilo skorajda povsod. Poleti so ga nežnejše predstavnice nosile na laseh, ki so se svetlikajoče prelivali. Pojavil se je v modi in sedaj se seli še v stanovanja.

Beseda »ombre« je v osnovi francoska tujka, ki pomeni senčiti. Podobno besedo (ombrare) najdemo tudi v italijanskem besednjaku, njen dobesedni prevod pa je "obarvati s senco". Danes z izrazom "ombre efekt" ali "ombre" učinek opisujemo barve, ki se prelivajo iz ene v drugo ali prehajajo iz temnejšega v svetlejši odtenek. Učinek se je posebej uveljavil v tekstilni industriji, sedaj pa se v velikem slogu seli tudi na področje notranje opreme.

Kako vnesti "ombre efekt" v dom?

Če  želite v vaš dom vnesti malce razigranosti, a vseeno ohraniti eleganten videz, potem so dodatki v "ombre" stilu kot nalašč za vas. Začnete lahko z malimi dodatki, kot so blazine za sedežno garnituro. Klasične enobarvne zamenjajte z "ombre" odtenki. Lahko poiščete pisane, kjer ena barva prehaja v drugo, ali pa se odločite za bolj umirjeno različico, kjer se ena barva preliva v svoj svetlejši odtenek. Namesto klasičnih zaves, obesite zavese z "ombre" motivom. Bolj drzni pa se lahko lotite bolj temeljite prenove. Prebarvajte stanovanje v "ombre" barvah. Pri tem vam priporočamo pomoč pleskarja. Lahko pa se odločite tudi za vedno bolj modne tapete, ki jih prav tako najdete v omenjenem učinku. Nekaj idej smo za vas pripravili v spodnji galeriji. 


Sorodni članki

Barvne inspiracije za ureditev dnevne sobe

Potrebuje vaša dnevna soba malce svežega vetra? Mogoče zgolj kapljico barve? Poglejte nekaj nasvetov za ureditev ...

Poletni trendi 2014

Poletje je tukaj. Preden se prične še koledarsko, »preoblecite« dom v poletne barve. Za vas smo zbrali štiri vroče ...

3 poletne »naredi sam« ideje

Vročina in poletna zatohlost nas silita v hladnejše kotičke in v široke krošnje dreves. Da boste v teh vročih dneh ...

Kozarčki otroške hrane malo drugače

Se tudi vam v predalih skriva kopica steklenih kozarcev za otroško hrano? Nikar jih ne mečite proč. Raje jih predelajte ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: