Obnova najemniškega stanovanja

Najemniška stanovanja postajajo vedno bolj uveljavljena oblika bivanja. Za vas smo poiskali nekaj idej, kako najemniškemu stanovanju z malce truda povrniti sijaj.

Vzdrževanje in obnova najemniškega stanovanja sta delo lastnika stanovanja. Vsakdo, ki biva ali je kdaj bival v najetem stanovanju, ve, da so redno vzdrževana stanovanja prej izjema kot pravilo. Pogosto so drobna popravila prepuščena prav najemniku. Za vas smo pripravili nekaj enostavnih idej, ki bodo osvežili podobo vašega stanovanja

Očistite fuge

V trgovini s keramiko povprašajte za specialno čistilo za fuge keramike. Cena ni zanemarljiva, vendar verjemite, da je bolje odšteti kanček več za čistilo, ki res deluje, kot manj za čistilo, na katerem se bo nabiral prah. Nanesite čistilo, pustite delovati nekaj minut in nato očistite kopalnico. Za še boljši učinek se lotite fug s parnim čistilcem.

Očistite preprogo

V kolikor imate v stanovanju preprogo, je zelo pomembno, da jo vsaj enkrat na sezono resnično dobro očistite. Preproge so namreč pravcato mini domovanje pršic. V kolikor je bil prejšnji najemnik nevesten pri čiščenju, pa se v preprogi najverjetneje najde še kaj. Uporabite sredstvo za čiščenje preproge, ki ga dobro vtrite v samo površino. Pustite delovati, nato pa temeljito posesajte. V kolikor vam takšen strošek ne predstavlja težave, je preproge priporočljivo kemično očistiti.

Prebarvajte stene

V kolikor vam lastnik dovoli (in vam to odšteje od najemnine), prebarvajte stene. Stanovanje bo zadihalo že, če boste na novo prebelili. V kolikor boste v stanovanju zgolj kratek čas, vam odsvetujemo preveliko barvno eksperimentiranje.

Dodajte zavese

Pogost problem v najemniških stanovanjih so tudi stara okna. Ta pogosto kazijo celoten videz stanovanja. Ker menjava oken odpade, vam predlagamo, da jih preprosto zastrete - dodajte nove pisane zavese.

Zamenjajte luči

Karakter dajejo stanovanju tudi uporabljena svetila. V kolikor vam niso všeč dosedanja, jih lahko enostavno nadomestite s svojimi, ki jih nato ob selitvi ponovno vzamete seboj. Priročna za menjavo so predvsem viseča svetila in stoječe svetilke. Stare pa začasno pospravite v klet.

 

 


Sorodni članki

Pikapolonice

Pika, poka, pikapolonica, to sem jaz! Suknjica rdeča, nekaj črnih pik ... Pikapolonice so prikupna mala bitja, ki ...

Jabolko presenečenja

Toplo vreme je kot nalašč za urejanje doma in okolice. Za vas smo pripravili zanimivo »naredi sam« idejo, ki bo ...

Ureditev dnevne sobe po Feng Shui-ju

Feng Shui je starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, ki osvaja svet. Za vas smo ...

Soba za najstnika - delovni kotiček

Pri opremljanju sobe za najstnika in njegovega delovnega kotička prav gotovo velja načelo "manj je več". Vsaka dodatna ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: