Nenavadne božične jelke

Po mestih so že zasvetile decembrske lučke. Sedaj je pravi čas, da praznično vzdušje povabite tudi v svoj dom. Za vas smo zbrali nekaj idej, kako navdušiti obiskovalce s prav posebnimi božičnimi jelkami.

Ljubitelji božiča se bodo prav gotovo strinjali, da ni pravih praznikov brez okrašenega dreveščka. Naj letos v vašem domu zasije prav posebno. Kreativno, unikatno in tako posebno, kot vi.

Darilni papir

Trgovine iz leta v leto presenečajo s širokim naborom darilnega papirja. Jelenčki, svetleči odtenki, jelke ... Za vsak okus nekaj. Darilni papir pa ni namenjen zgolj zavijanju daril. S spretnimi prsti lahko postane simpatično drevesce. Na trši karton v obliki večjega trikotnika prilepite darilni papir. Iz rjave lepenke izdelajte deblo in jelko obesite na steno. Drevesu lahko dodate tudi manjše okraske in celo led lučke.

Razglednice

Zakaj ne bi jelke enostavno sestavili iz samih dobrih želja? Nič lažjega. Potrebovali boste večje število razglednic ali fotografij. Te najprej na tleh razporedite v obliko drevesa. Nato jih eno za drugo prilepite na steno. Lahko pa prilepite prazne kartončke in prosite prijatelje, da vam napišejo lepe želje za prihajajoče leto.

Leseno božično drevo

V kolikor ste spretni z orodjem, se lahko lotite izdelave lesenega drevesa. Za stabilno podlago uporabite tri lesene deske različnih dimenzij, ki jih pritrdite eno na drugo. Deblo drevesa predstavlja daljši kvader, na katerega nato nanizajte deščice. Predlagamo, da desk ne lepite, ampak zgolj zlagate. Na ta način lahko jelko vsako leto pospravite in nato ponovno sestavite.

Kopico domiselnih idej boste našli tudi v spodnji galeriji.


Sorodni članki

Klasičen angleški stil

Angleška klasika spominja na udobna stanovanja naših babic. Saj veste...Tista, kjer bi človek kar posedal, klepetal, ...

Prenova stanovanja

Vas zmrazi, ko pomislite na selitev? Mene tudi. Kar naenkrat si v kaosu, nič več ti ni jasno, najraje bi vse skupaj ...

6 idej za praznično okrašen dom

Božič je tradicionalen družinski praznik, ki ga poleg božičnih pesmi, obilice hrane, daril in druženja zaznamujejo tudi ...

Soba za tabornika

Je tudi vaš otrok navdušen nad gozdom in kampiranjem? Potem je današnji nasvet za ureditev otroške ali mladinske sobe ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: