Majhna stanovanja

Mala kvadratura doma, ne pomeni nujno tudi majhnih možnosti. Danes vam predstavljamo majhna stanovanja, ki so postala velik dom.

Pomanjkanje prostora, neustrezne prostorske rešitve, slaba svetloba, in še bi lahko naštevali. Majhna stanovanja imajo velikokrat kopico pomankljivosti, ki pa jih lahko z ustreznim prostorskim načrtovanjem in z kančkom kreativnosti, hitro odpravimo. 

Kaj je pri opremljanju stanovanja pomembno? 

V kolikor se prenove ali opremljanja stanovanja lotevate prvič in vam na tem področju manjka izkušenj, vam svetujemo da se obrnete na strokovnjaka, ki vam bo ne samo prihranil kar nekaj živcev in  sivih las, na koncu se bo poznalo tudi pri vaši denarnici. Majhni prostori zahtevajo še tehtneje premišljene rešitve in izbrane poteze. Vso izbrano pohištvo se mora do potankosti prilegati prostoru, opravljati svojo funkcijo, obenem pa še poskrbeti za prijeten videz.

Barve in oprema

Manjšim ambientom se najlepše podajo nevtralni toni, ki jih lahko v manjšem obsegu popestrite s posameznimi močnejšimi odtenki. To so lahko posamezne stene, ki jih pobarvate v izstopajočo barvo, izrazite tapete ali pa celo dodatki v živih barvah, ki bodo lepo dopolnili prostor. Nepogrešljiv element majhnih kvadratur, je tako imenovano "multi" pohištvo. Na primer postelja, ki se z enostavno potezo skrije v omaro, ali pa predelna stena, ki hitro loči spalni in bivalni del. 

V spodnji galeriji vam predstavljamo nekaj sijajnih vizualizacij ( Yurii Hrytsenko, Nikola Kungulovski,  Anton Grishin) majhnih stanovanj. Prav vsi ambienti merijo manj, kot 40 kvadratnih metrov. Upamo, da boste med njimi tudi vi našli navdih.

 

 Sorodni članki

Črtaste stene

Če vaši dnevni sobi manjka samo pika na i, potem je današnji članke kot nalašč za vas. Črte so zadnji modni hit, pa ne ...

Slika na lesu

Bližajo se prazniki. O tem pričajo polna nakupovalna središča in premosorazmerno polni vozički. Za vse, ki iščete ...

Izrišite vgradno omaro

Ob iztekajočem se letu že pripravljamo novosti za novo leto. Za vas smo pripravili posodobljen program Akromat za izris ...

Postelja iz palet

Človeška kreativnost skorajda ne pozna meja. Idealen primer ustvarjalnega razmišljanja in pridnih rok so postelje, ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: