Kovinski dodatki

Želite popestriti svoj dom? To jesen in zimo bodo ponovno aktualni dodatki v vseh kovinskih odtenkih.

Najboljši način za popestritev vašega doma to jesen in zimo je dodatek kovinskih odtenkov. Ti namreč na »šik« način poudarijo oblikovalske detajle in dajo vašemu domu razkošen pridih. To sezono bodo prav gotovo kraljevali odtenki tople zlate, barve medenine, bakra, večnega postaranega kroma, niklja in v modernih dizajnih vedno pogostejšega nerjevečega jekla. Danes vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako kovinske odtenke vključiti v svoj dom.

Kako izbrati pravi odtenek?

V kolikor ste ljubitelj toplejših odtenkov, je prava izbira bogata barva bakrenih odtenkov. Ti v svoji paleti nosijo tone od iskrivo oranžnih do temnejših, skorajda čokoladnih odtenkov z dodatkom sijaja. Lep dodatek v bakrenih odtenkih je recimo kopalniška keramika ali manjše dekorativne vaze, ki jih popestrimo z jesenskimi vejami.

Prav tako topli, če ne že skorajda vroči, so dodatki  v zlati barvi. Ti so pravzaprav že stalnica v domovih, ki želijo nek dodaten sijaj večne elegance. Zlata v vseh odtenkih je bila močno priljubljena okoli leta 1980. Takrat ni bilo nič nenavadnega, če je bil dom videti kot skrinja zakladov. Danes se trend prav gotovo vrača, a v bistveno bolj skromnem obsegu. Dom lahko popestrite z dodatkom zlatih tapet, velikega zlatega ogledala, ali (za bolj minimalističen poseg) z dodatkom zlatih svečnikov in preprostih sveč.

Za vse ljubitelje hladnejših tonov pa so na voljo dodatki v kovinah sive barve, nerjavečem jeklu, srebru. Ob vsem tem ne gre pozabiti niti na ogledala. Tudi s hladnejšimi odtenki se lahko zanimivo poigramo. Dom lahko popestrimo z izrazitejšimi samostoječimi svetilkami, ali pa kuhinji dodamo delovno površino iz nerjavečega jekla. Malo stanovanje krasno povečamo z velikimi ogledali, nekaj spremembe v vaš dom pa bodo vnesli že okvirji za slike v odtenkih hladnejših kovinskih tonov. Nekaj navdiha lahko najdete tudi v spodnji galeriji. 


Sorodni članki

Tv regali

Tv regali nikakor niso dolgočasni predalniki, na katerih ždi televizor. Za vas smo zbrali nekaj primerov ureditve ...

Obnova najemniškega stanovanja

Najemniška stanovanja postajajo vedno bolj uveljavljena oblika bivanja. Za vas smo poiskali nekaj idej, kako ...

Dvižna postelja v omari ALADIN v novi dimenziji 140 x 200

Prav gotovo smo se že vsi kdaj soočili s pomanjkanjem prostora, ko (kljub dobri organiziranosti,) ni dovolj prostora za ...

Jesenska dekoracija doma

Koledarsko in vremensko smo že pošteno zakorakali v jesen. Če še niste, je sedaj skrajni čas da povabite gospo Jesen ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: