Jajčne lupine

Je tudi vam po praznikih ostala polna košarica jajc? Iz njih pripravite okusno jajčno solato, lupine pa uporabite za kreativne ideje, ki smo jih zbrali za vas.

Mini vazice

Jajčne lupine so lahko vse leto krasen okras mize. V manjšo škatlo za jajca postavite jajca, ki ste jim previdno odrezali vrh. Napolnite z vodo ali vstavite gobo za ikebane, ki bo poskrbela, da bo vaše cvetje držalo dlje. Nato v posamezne lupine vstavite majhne šopke. V kolikor želite dodati piko na "i", se poigrajte z barvnimi kombinacijami cvetov ali pa pobarvajte jajčne lupine. Z zlatimi jajci nikakor ne boste zgrešili.

Nepogrešljive na vrtu

Ste vedeli, da jajčne lupine, potresene po zemlji, delujejo kot povsem naravni pesticid? Jajčne lupine pa bodo tudi nahranile vaše rastline. Zakaj letos ne bi posejali paradižnika kar v jajčne lupine? Ta naj v lupinah vzklije in zraste do primerne velikosti za presajanje. Nato ga z lupino vred posadite v zemljo. Jačni olup se bo sam razgradil in poskrbel za večjo hranljivost zemlje.

Okrasni izdelki

Ste opazili, kako trde so lupine domačih jajc? Zakaj ne bi iz njih izdelali lepih okraskov? Lahko jih na primer pobarvate in nanizate na vrvico. Videz zvončkov bo lepo okrasil vašo teraso ali balkon. Lahko pa jih uporabite za mozaično tehniko. Posamezne koščke lahko v obliki mozaika nalepite na okvirje slik, ogledal, vaz ... Nekaj idej za uporabo jajčnih lupin boste našli tudi v spodnji galeriji.


Sorodni članki

Reciklaža otroške posteljice

Se tudi vam na podstrešju skriva odslužena otroška posteljica, ki jo je vaš malček že zdavnaj prerasel? Danes vam ...

Pisane otroške sobe

Otroške sobe so prostor za igro, ljubko otroško sanjarjenje in kraj, kjer majhne stvari postanejo velike. In prav zato ...

Nenavadne luči

Potrebuje vaš prostor zgolj tisto "piko na i"? Poskusite s kompletom nenavadnih in drugačnih svetil, ki bodo popestrila ...

Osvetlitev pohištva

Se tudi vam dogaja, da ob brskanju po omari potrebujete dodatno luč in včasih še manjšo baterijo? Pri Akronu smo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: