Izbira sedežne garniture

Udobnost, kakovost in videz so glavni kriteriji pri izbiri sedežne garniture. Pri nakupu moramo biti posebej pozorni, saj na kavču preživimo veliko prostega časa.

Izbira primerne sedežne je po zahtevnosti nakupa morda najbližje nakupu avtomobila.  Sama sedežna nam mora biti vizualno všeč, biti mora praktična, in predvsem nam mora služiti tako dolgo kot kakšno boljše vozilo. Pred samim nakupom se moramo poglobiti v svoje. V kolikor smo na primer oseba, ki rada počiva na kavču, je za nas primeren kavč s podaljšanim sedalnim delom. Za branje je primeren višji naslon. Pred nakupom nove garniture moramo vedeti predvsem, v kakšen namen nam bo služila. Jo bomo potrebovali le za sedenje, ali jo potrebujemo tudi kot začasno ležišče?

Vsekakor je najboljša izbira garnitura, ki omogoča nastavljanje višine, nagibanja sedeža in možnost razširjanja dodatnega elementa za noge. Osnova sedežne garniture je njena konstrukcija, ki mora biti trdna. Osnova večine sedežnih garnitur je največkrat narejena iz močnega les, kot je les jesena, hrasta ali bukve, ali pa je iz kovine. Podporni del je sestavljen iz letvic, lesonit plošč, elastičnih trakov in valovitih vzmeti. Prav od slednjih je odvisno tudi, koliko časa bo garnitura ohranila svojo obliko in trdnost.

V  današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo sedežne garniture italijanskega podjetja B&B Italia. Gre za priznano znamko, ki ponuja nekaj za skorajda vsak okus in žep. Nekaj njihovih izdelkov vam predstavljamo v spodnji galeriji.
akcija vgradne omare

Sorodni članki

Poletna idejnica

Se tudi vam na dopustu nabere zajetna bera spominkov, ki so na sprehodih in morskih raziskovanjih zašli v vašo ...

Barvne inspiracije za ureditev dnevne sobe

Potrebuje vaša dnevna soba malce svežega vetra? Mogoče zgolj kapljico barve? Poglejte nekaj nasvetov za ureditev ...

Preproste police

Poznate Einsteinov rek “Vse mora biti tako preprosto, kot se le da, vendar ne bolj preprosto”? Danes vam predstavljamo ...

Preurejene pisalne mize

Bi tudi vaša pisalna miza potrebovala »stilsko« preobrazbo? Manjka vašemu pisarniškemu kotičku urejena delovna ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 9. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave