Globus

Na kaj pomislite ob besedi globus? Na ure zemljepisa? Prijetne spomine s popotovanj? Danes vam bomo pokazali, kako lahko globuse uporabite kot dekorativni element.

Retro, vintage in vedno modna klasika nekako ne gredo iz mode. Razni boljšji sejmi so prava zakladnica uporabnih predmetov, ki domu dodajo tisto piko na i. Če ste tudi vi mnenja, da je metanje delujočih predmetov proč nedopustno, potem bo današnji članek kot nalašč za vas. Zbrali smo namreč nekaj idej, kako stare globuse uporabiti v povsem novi vlogi.

S prstom po zemljevidu

Ideja, v katero se človek preprosto zaljubi, je lestenec iz globusov. Gre za delo  Benoita Vieubleda, ki je v luč spremenil 15 velikih globusov in jih obesil na dolge kable. Idejo si lahko sposodite tudi vi. Vse, kar potrebujete, je set za luč in nekaj starih globusov. Naj unikaten lestenec pozdravi goste ob vstopu v vaš dom.

Svetovljansko

Nenapisano pravilo pri "dekoriranju" doma je, da je potrebno okrasne elemente vedno postavljati v manjše skupine. To v praksi pomeni, da lahko "šik" videz prostora dosežete s postavljanjem ali ponavljanjem podobnih elementov. V našem primeru z uporabo več globusov. Ti naj bodo različnih velikosti in stilov. V kolikor so vaše krogle preveč obrabljene, jih lahko tudi prebarvate.

Drznost

Zakaj ne bi v prostor vnesli malo igrivosti?! Namesto stoječe luči v pisarno postavite ogromen okrogel zemljevid. Ali pa globus uporabite kot dekoracijo na mizi. Lep lesen globus je lahko tudi krasen zaključek stopnic. Nekaj idej za uporabo globusov lahko najdete tudi v spodnji galeriji. 


 


Sorodni članki

"Ombre efekt" v stanovanju

Že dobri dve sezoni kraljuje tako imenovan "ombre efekt". Opaziti ga je bilo skorajda povsod. Poleti so ga nežnejše ...

Nenavadne božične jelke

Po mestih so že zasvetile decembrske lučke. Sedaj je pravi čas, da praznično vzdušje povabite tudi v svoj dom. Za vas ...

Bela in črna, črna in bela

Kombinacija črne in bele barve je preprosto brezčasna. Za vas smo zbrali nekaj navdihujočih idej, kako ju kombinirati ...

Umetniška platna

Dovolite umetniku v sebi na plan. Za vas smo zbrali enostavne ideje za poslikavo platen, ki bodo prav gotovo popestrila ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: