Globus

Na kaj pomislite ob besedi globus? Na ure zemljepisa? Prijetne spomine s popotovanj? Danes vam bomo pokazali, kako lahko globuse uporabite kot dekorativni element.

Retro, vintage in vedno modna klasika nekako ne gredo iz mode. Razni boljšji sejmi so prava zakladnica uporabnih predmetov, ki domu dodajo tisto piko na i. Če ste tudi vi mnenja, da je metanje delujočih predmetov proč nedopustno, potem bo današnji članek kot nalašč za vas. Zbrali smo namreč nekaj idej, kako stare globuse uporabiti v povsem novi vlogi.

S prstom po zemljevidu

Ideja, v katero se človek preprosto zaljubi, je lestenec iz globusov. Gre za delo  Benoita Vieubleda, ki je v luč spremenil 15 velikih globusov in jih obesil na dolge kable. Idejo si lahko sposodite tudi vi. Vse, kar potrebujete, je set za luč in nekaj starih globusov. Naj unikaten lestenec pozdravi goste ob vstopu v vaš dom.

Svetovljansko

Nenapisano pravilo pri "dekoriranju" doma je, da je potrebno okrasne elemente vedno postavljati v manjše skupine. To v praksi pomeni, da lahko "šik" videz prostora dosežete s postavljanjem ali ponavljanjem podobnih elementov. V našem primeru z uporabo več globusov. Ti naj bodo različnih velikosti in stilov. V kolikor so vaše krogle preveč obrabljene, jih lahko tudi prebarvate.

Drznost

Zakaj ne bi v prostor vnesli malo igrivosti?! Namesto stoječe luči v pisarno postavite ogromen okrogel zemljevid. Ali pa globus uporabite kot dekoracijo na mizi. Lep lesen globus je lahko tudi krasen zaključek stopnic. Nekaj idej za uporabo globusov lahko najdete tudi v spodnji galeriji. 


 


Sorodni članki

Zvočna stena za pisarne

Si tudi vi delite pisarno s precej glasnim sosedom? Sanjate o zvočni steni? Naj ne ostane zgolj pri ...

Futuristično stanovanje

Poplavi minimalističnih trendov notranjega oblikovanja, se po robu postavlja futuristično oblikovanje. S svojimi ...

Spalnica v mansardi

Krajši zimski dnevi še poudarjajo pomen sonca in dnevne svetlobe. Ta ni pomembna zgolj za »razsvetljavo«, ampak vpliva ...

11 trikov za popestritev otroške sobe

Se je vaš malček ali malce večji nadebudnež, že pošteno naveličal svoje sobe? Za vas smo pripravili kar enajst ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave