Globus

Na kaj pomislite ob besedi globus? Na ure zemljepisa? Prijetne spomine s popotovanj? Danes vam bomo pokazali, kako lahko globuse uporabite kot dekorativni element.

Retro, vintage in vedno modna klasika nekako ne gredo iz mode. Razni boljšji sejmi so prava zakladnica uporabnih predmetov, ki domu dodajo tisto piko na i. Če ste tudi vi mnenja, da je metanje delujočih predmetov proč nedopustno, potem bo današnji članek kot nalašč za vas. Zbrali smo namreč nekaj idej, kako stare globuse uporabiti v povsem novi vlogi.

S prstom po zemljevidu

Ideja, v katero se človek preprosto zaljubi, je lestenec iz globusov. Gre za delo  Benoita Vieubleda, ki je v luč spremenil 15 velikih globusov in jih obesil na dolge kable. Idejo si lahko sposodite tudi vi. Vse, kar potrebujete, je set za luč in nekaj starih globusov. Naj unikaten lestenec pozdravi goste ob vstopu v vaš dom.

Svetovljansko

Nenapisano pravilo pri "dekoriranju" doma je, da je potrebno okrasne elemente vedno postavljati v manjše skupine. To v praksi pomeni, da lahko "šik" videz prostora dosežete s postavljanjem ali ponavljanjem podobnih elementov. V našem primeru z uporabo več globusov. Ti naj bodo različnih velikosti in stilov. V kolikor so vaše krogle preveč obrabljene, jih lahko tudi prebarvate.

Drznost

Zakaj ne bi v prostor vnesli malo igrivosti?! Namesto stoječe luči v pisarno postavite ogromen okrogel zemljevid. Ali pa globus uporabite kot dekoracijo na mizi. Lep lesen globus je lahko tudi krasen zaključek stopnic. Nekaj idej za uporabo globusov lahko najdete tudi v spodnji galeriji. 


 


Sorodni članki

Oprema kopalnice

Po jutru se dan pozna. Pa vi? Začenjate svoj dan v lično urejeni ...

Popotniški podstavki

Današnja "naredi sam" ideja je kot nalašč za vse, ki se še niste povsem pripravljeni posloviti od poletja in z njim ...

Prihaja indigo barva

Ljubitelji modrih odtenkov imajo dober razlog, da se veselijo prihajajoče pomladi. Tudi letos bodo kraljevali modri ...

Reciklaža otroške posteljice

Se tudi vam na podstrešju skriva odslužena otroška posteljica, ki jo je vaš malček že zdavnaj prerasel? Danes vam ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: