Eklektičen stil

Vsak izmed nas ima vsaj enega znanca, ki je tako samosvoj, da se zdi da je prav nemogoča kombinacija, a je obenem tako edinstven, da ne bi na njem spremenili prav nič. Tudi eklektičen stil opremljanja je takšen. Združuje na prvi pogled nemogoče kombinacije, ki z eno besedo "zažigajo".

Eklektičen stil je slog opremljanja, ki ni za vsakogar. Gre za tisto vrsto opremljanja, ki jo moraš znati "nositi". Vanj se boste prav gotovo zaljubili vsi, ki so vam blizu barve, drznejši vzorci, tapete, izstopajoči kosi pohištva in navdušeni vzdihi obiskovalcev. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako iz "eklektičnega nereda" vseeno izluščiti rep in glavo, tako da bo vaš dom v harmoniji.

Skrivnost kombiniranja različnih kosov pohištva, vzorcev in barv leži v iskanju rdečih niti. Torej ne glede na to koliko različnih kosov kombinirate, poskrbite, da bo prostor v harmoniji. Naj se barve prelivajo ali ponavljajo na določenih dodatkih. Soba naj ne deluje, kot posamezna zaključena enota, ampak se naj ujema s celotnim stanovanjem.

Brez klasičnega pohištva ne gre. Odštekana kredenca, ki ste jo prebarvali ali klasičen fotelj se bosta dobro podala v vsak prostor. Najlažje boste ekperimentirali z barvami, če imate del pohištva ali sten pobarvano belo. 

Razgibanost lahko v prostor vnesete z vzorci. Nikakor ne morete zgrešiti z črtami, "ševron vzorcem" , "cik cak" linijami in večnimi pikami. Vsekakor pa ne sme manjkati plastenje- pa naj bodo to vzorci, različne tkanine ali zgolj uporaba različnih barv, ki prostoru da zanimivo 

 


Sorodni članki

Črna barva spalnice

Črna je barva večne elegance. Zakaj ne bi kanček te prefinjenosti vnesli tudi v spalne ...

Popolno urejena domača pisarna

Delo od doma postaja vedno pogostejša praksa. Za vas smo poiskali nekaj idej za ureditev domače ...

Jesenski trendi

Čeprav se zdi, da se poletje še ni zaključilo, oblikovalci s svojimi vročimi trendi počasi, a zanesljivo, kličejo ...

Prenova garsonjere

Prenova stanovanje je velik zalogaj. Obnova majhnega stanovanja pa je še toliko večji kos "potice". Potrebno je najti ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave