Eklektičen stil

Vsak izmed nas ima vsaj enega znanca, ki je tako samosvoj, da se zdi da je prav nemogoča kombinacija, a je obenem tako edinstven, da ne bi na njem spremenili prav nič. Tudi eklektičen stil opremljanja je takšen. Združuje na prvi pogled nemogoče kombinacije, ki z eno besedo "zažigajo".

Eklektičen stil je slog opremljanja, ki ni za vsakogar. Gre za tisto vrsto opremljanja, ki jo moraš znati "nositi". Vanj se boste prav gotovo zaljubili vsi, ki so vam blizu barve, drznejši vzorci, tapete, izstopajoči kosi pohištva in navdušeni vzdihi obiskovalcev. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako iz "eklektičnega nereda" vseeno izluščiti rep in glavo, tako da bo vaš dom v harmoniji.

Skrivnost kombiniranja različnih kosov pohištva, vzorcev in barv leži v iskanju rdečih niti. Torej ne glede na to koliko različnih kosov kombinirate, poskrbite, da bo prostor v harmoniji. Naj se barve prelivajo ali ponavljajo na določenih dodatkih. Soba naj ne deluje, kot posamezna zaključena enota, ampak se naj ujema s celotnim stanovanjem.

Brez klasičnega pohištva ne gre. Odštekana kredenca, ki ste jo prebarvali ali klasičen fotelj se bosta dobro podala v vsak prostor. Najlažje boste ekperimentirali z barvami, če imate del pohištva ali sten pobarvano belo. 

Razgibanost lahko v prostor vnesete z vzorci. Nikakor ne morete zgrešiti z črtami, "ševron vzorcem" , "cik cak" linijami in večnimi pikami. Vsekakor pa ne sme manjkati plastenje- pa naj bodo to vzorci, različne tkanine ali zgolj uporaba različnih barv, ki prostoru da zanimivo 

 


Sorodni članki

Novi salon pohištva v Ljubljani

Pri Akronu že 28 let vztrajno in uspešno sledimo kupčevim željam. Vedno večje povpraševanje in več zadovoljnih ter ...

Majhna stanovanja

Mala kvadratura doma, ne pomeni nujno tudi majhnih možnosti. Danes vam predstavljamo majhna stanovanja, ki so postala ...

Italijanski minimalizem

Najtežje je doseči preprostost. Morda zveni nenavadno, a je prav preprosto oblikovanje tisto, ki oblikovalcem dela ...

Prenova garsonjere

Prenova stanovanje je velik zalogaj. Obnova majhnega stanovanja pa je še toliko večji kos "potice". Potrebno je najti ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: