Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Dnevni prostor za druženje

Pri svetovanju za opremljanje vselej izhajamo iz potreb. Pohištvo namreč prilagajamo glede na prostorske danosti in glede na aktivnosti, ki se v prostoru odvijajo. Tako lahko prostor optimalno izkoristimo in uresničimo pričakovanja strank.

V trosobnem stanovanju v hiši, je potrebno prenoviti skupni prostor, ki ga bo uporabljal strankin sin za druženje s prijatelji, sprostitev in poslušanje glasbe. To je dnevna soba, ki ima izhod na balkon in ima tudi kuhinjsko nišo. Poleg udobne sedežne garniture, je potrebno priskrbeti še manjšo mizo in računalniško mizo. Smernice za izbiro barv so svetlejši odtenki.

dnevni-prostor-oranzno-sivo-bela-kombinacija

dnevni-prostor-svetli-odtenki

kuhinja-svetli-odtenki

Prostor je sestavljen iz dnevne sobe in male kuhinjske niše. Dimenzije so 3,7 metra širine in 8,6 metra dolžine, skupaj s kuhinjo. Ker je med kuhinjo in dnevnim prostorom le tanka nenosilna stena, se le ta lahko podre in dobimo odprt prostor, ki ga meji le nosilni steber. S tem zagotovimo nemoteno druženje, tudi takrat, ko bo kdo pripravljal prigrizke v kuhinji. Kuhinja se dopolni z otokom, ob katerem je manjša, raztegljiva miza. Kuhinjski otok je pravi magnet za druženje. Vgradno omaro med stebrom in vhodnimi vrati bi odstranili. Namesto nje namestimo police, ki dovoljujejo razgled v dnevni del prostora. Obstoječa vgradna omara v niši se obnovi oziroma nadomesti z novo. V dnevnem delu je predvidena velika modularna sedežna garnitura, ki se po potrebi razstavi in preoblikuje. Tako lahko prostor sproti prilagajamo, odvisno od števila povabljencev. Ob sedežni garnituri si je arhitektka zamislila dodatni fotelj. Ob steno z električnimi priključki bi postavili delovno mizo s premičnim predalnikom in nižji tv regal s predali.  

Barvna usmeritev so svetlejši odtenki, razen pri glavni steni, na kateri je položena temna opeka. Ker je prostor obrnjen na jug, si lahko privoščimo temno steno. Je pa potrebno poskrbeti za osvetlitev. To steno zgoraj osvetljuje led lučka. Preostale stene so barvane v svetlo sivi barvi. Siva je prisotna tudi v sedežni garnituri in kuhinjskih stolih. Za barvni poudarek je izbrana oranžna barva, ki se pojavlja povsod po prostoru. Ostalo pohištvo je v kombinaciji bele barve in dekorja v svetlem lesu. 

soba-za-druzenje-tloris

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!