Delovni kotiček za šolarja

Čeprav smo (šele) avgusta, je pričetek novega šolskega leta in z njim povezanih obveznostih, tik pred vrati. K šolskim potrebščinam pa nujno sodi tudi ustrezen delovni kotiček. Danes vam predstavljamo nekaj nasvetov za njegovo ureditev.

Oprema sobe za odraščajočega otroka  je projekt, pri katerem je potrebno upoštevati želje in predvsem potrebe bivajočega. Pomembno je, da otroka vključimo v sam proces opremljanja. Tako naj otroci sami izberejo barve, stil pohištva in podobno. Pri tem imejmo v mislih, da mora soba nanj vplivati vzpodbudno, ga polniti z energijo in omogočati nadaljnji razvoj.

Pri opremi sobe prav gotovo velja načelo "manj je več".  Vsaka dodatna malenkost, kot so recimo razne »igračke«, hitro ukrade pozornost in koncentracijo. Za uspešno učenje prav gotovo ni vseeno, kje ta proces poteka. Tako naj učenje poteka v prostoru, ki ni hrupen, ki je svetel, na mizi pa naj bo čim manj motečih stvari. Tako bo otrok lahko svojo pozornost posvetil učenju.

Predlagamo, da zidove okrasite s predmeti, ki so povezani z učno temo. Nanje obesite na primer uokvirjene posušene rastlinske vrste ali motivacijske plakate. Ali pa dodajte veliko stensko uro, da bodo točno vedeli, koliko časa namenijo posameznemu šolskemu predmetu. Pritrdite še nekaj polic, kamor zložite knjige, učbenike, enciklopedije in slovarje. Pri vsem pa naj bo vaše vodilo zmernost. Nekaj idej za ureditev delovnih kotičkov vam predstavljamo v spodnji galeriji. 



Sorodni članki

Novosti pri opremljanju

Tudi vi prenavljate dom? Ali pa vanj morda samo vnašate manjše dodatke? Vam je zmanjkalo navdiha? V današnjem članku ...

Modularne stenske police

Za današnji navdih smo »pokukali« k oblikovalskemu timu ARIS Architects. Prepričani smo, da bodo njihove modularne ...

Poletna idejnica

Se tudi vam na dopustu nabere zajetna bera spominkov, ki so na sprehodih in morskih raziskovanjih zašli v vašo ...

Preproste police

Poznate Einsteinov rek “Vse mora biti tako preprosto, kot se le da, vendar ne bolj preprosto”? Danes vam predstavljamo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: