Bralni kotički - »mini« knjižnice

Tudi vi ob obilici dela sanjate o mirnem kotičku? Lastnem prostoru, kjer se lahko zleknete v udoben naslanjač in se potopite v branje? Za navdih vam predstavljamo nekaj ureditev bralnih kotičkov.

Prav gotovo k urejenemu domu spadajo tudi urejene knjižne police. Običajno se zaplete pri sami organizaciji le-teh. Knjige so različnih velikosti, vsebin, povrhu pa običajno nato iščemo prav tisto knjigo, ki jo želimo vzeti v roke. Da boste lažje organizirali svojo »mini knjižnico« vam danes predstavljamo nekaj vizualizacij različnih avtorjev (JavArq, Andres Merlo, HZ in drugih).

Pri urejanju bralnega kotička je pomembno dvoje: da je ta smiselno urejen in predvsem udoben. K urejenosti spada dobra organizacija. Predlagamo, da pred zlaganjem knjig te položite na en velik kup, in jih nato razvrstite po vsebini. Nekoč je veljalo nenapisano pravilo, da morajo biti knjige zložene po abecedi in velikosti. V domači knjižnici je slednje zaradi manjšega števila knjig nekoliko težje. Osredotočite se na urejanje, ki bo temeljilo na kategorijah. V kolikor vam na policah primanjkuje prostora, lahko knjige enostavno razvrstite v dve vrsti. Knjige v mehki vezavi naj bodo spredaj.

Prav gotovo pa ni prave knjižnice brez udobnega fotelja ali stola za branje. Pri izbiri tega bodite pozorni na to, kak tip bralca ste - ali berete zleknjeni, pokončno sedeči ali v t.i. buda položaju? Na podlagi tega se nato odločite za primeren stol. Ob samem stolu pa vam priporočamo še manjšo mizico, na katero boste lahko odlagali knjige, ki jih še niste prebrali do konca. Nekaj idej za ureditev domačega bralnega kotička vam predstavljamo v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Izbira sedežne garniture

Udobnost, kakovost in videz so glavni kriteriji pri izbiri sedežne garniture. Pri nakupu moramo biti posebej pozorni, ...

Priprava otroške sobe na šolo

Začetek šole bo tukaj, kot bi trenil. K pripravam na začetek pouka pa sodi tudi ureditev otroške sobe. Da bo vaš ...

Drugačna keramika

Ste že kdaj izbirali keramiko? V kolikor ste odgovorili pritrdilno, veste, da je na voljo množica vzorcev in motivov. ...

Črtaste stene

Če vaši dnevni sobi manjka samo pika na i, potem je današnji članke kot nalašč za vas. Črte so zadnji modni hit, pa ne ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave