Bralni kotički - »mini« knjižnice

Tudi vi ob obilici dela sanjate o mirnem kotičku? Lastnem prostoru, kjer se lahko zleknete v udoben naslanjač in se potopite v branje? Za navdih vam predstavljamo nekaj ureditev bralnih kotičkov.

Prav gotovo k urejenemu domu spadajo tudi urejene knjižne police. Običajno se zaplete pri sami organizaciji le-teh. Knjige so različnih velikosti, vsebin, povrhu pa običajno nato iščemo prav tisto knjigo, ki jo želimo vzeti v roke. Da boste lažje organizirali svojo »mini knjižnico« vam danes predstavljamo nekaj vizualizacij različnih avtorjev (JavArq, Andres Merlo, HZ in drugih).

Pri urejanju bralnega kotička je pomembno dvoje: da je ta smiselno urejen in predvsem udoben. K urejenosti spada dobra organizacija. Predlagamo, da pred zlaganjem knjig te položite na en velik kup, in jih nato razvrstite po vsebini. Nekoč je veljalo nenapisano pravilo, da morajo biti knjige zložene po abecedi in velikosti. V domači knjižnici je slednje zaradi manjšega števila knjig nekoliko težje. Osredotočite se na urejanje, ki bo temeljilo na kategorijah. V kolikor vam na policah primanjkuje prostora, lahko knjige enostavno razvrstite v dve vrsti. Knjige v mehki vezavi naj bodo spredaj.

Prav gotovo pa ni prave knjižnice brez udobnega fotelja ali stola za branje. Pri izbiri tega bodite pozorni na to, kak tip bralca ste - ali berete zleknjeni, pokončno sedeči ali v t.i. buda položaju? Na podlagi tega se nato odločite za primeren stol. Ob samem stolu pa vam priporočamo še manjšo mizico, na katero boste lahko odlagali knjige, ki jih še niste prebrali do konca. Nekaj idej za ureditev domačega bralnega kotička vam predstavljamo v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Vinski sodi malo drugače

Jesen kliče k trgatvam. K tem pa obvezno sodi pospravljanje in urejanje kleti. Današnja »naredi sam« idejnica je kot ...

Pospravljena športna oprema

Se tudi pri vas neugledno kopiči športna oprema? Za vas smo pripravili nekaj zanimivih idej, kako ponovno vzpostaviti ...

Jabolko presenečenja

Toplo vreme je kot nalašč za urejanje doma in okolice. Za vas smo pripravili zanimivo »naredi sam« idejo, ki bo ...

Pisane preproge

Preproge so hitra rešitev za popestritev doma. Za vas smo zbrali dvanajst pisanih idej, ki igrivo polepšajo ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: