Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Akron gostil mlade iskalce karierne poti iz Norveške

V marcu 2024 smo gostili posebne obiskovalce iz Norveške – skupino mladostnikov iz šole Ål Folkehøgskole og kurssenter for døve. Ta dogodek je bil več kot le običajen obisk; bil je priložnost, da delimo našo vizijo in prakso vključevanja ranljivih skupin v delovno okolje, še posebej gluhih in gluhonemih.

Mednarodnega srečanja se je udeležil tudi Tomaž Čučnik, sekretar združenja invalidskih podjetij, ki je obiskovalce seznanil s sistemom zaposlovanja invalidov v Sloveniji.

 Značilno za Akron ni le predanost kakovosti in estetiki, ampak tudi izjemen pristop k zaposlovanju. Z zaposlovanjem gluhih in gluhonemih delavcev Akron ne samo oblikuje pohištvo, ampak tudi življenjske priložnosti in kariere za tiste, ki se pogosto srečujejo z ovirami v delovnem svetu.

 Gostujočim smo predstavili svoje delovanje kot model dobre prakse za vključevanje ranljivih skupin v delovno okolje – proizvodni proces, organizacijo dela in nekatere izdelke.

 Pogovori so tekli tudi o oblikovanju kariernih poti, pri čemer so bila v ospredja vprašanja, kakšna usmeritev je priporočljiva in primerna za gluhe in gluhoneme osebe pri iskanju zaposlitve. Razpravljali smo o možnostih izobraževanja za tehnologe, usposabljanju za ročne spretnosti in iskanju najboljših načinov, ki ustrezajo posameznikovim željam, sposobnostim in hkrati potrebam delodajalcev.

 Ta obisk je bil več kot le predstavitev podjetja; bil je dokaz, da Akron ne samo govori o socialni odgovornosti, ampak jo živi. S svojim aktivnim sodelovanjem pri usmerjanju mladih, še posebej tistih iz ranljivih skupin, Akron kaže, da je možno preseči omejitve in ustvariti delovna okolja, ki so prijazna, vključujoča in enakovredna.

 Za mlade gluhe in gluhoneme šolarje je bil ta obisk priložnost, da vidijo in razumejo, da njihove kariere niso omejene na določena področja ali delovna mesta. Akron z zgledom kaže, da je s pravim pristopom, razumevanjem in podporo mogoče doseči vključitev vsakega posameznika v delovno okolje, ki najbolje ustreza njegovim željam in sposobnostim ter tako živi čimbolj enakovredno življenje.

 V Akronu verjamemo, da je ključ do uspešnega vključevanja v družbo in delovni trg prilagajanje in razumevanje potreb posameznika. Z našim delom in odnosom želimo biti vzor drugim podjetjem, kako z majhnimi koraki narediti velike spremembe v življenjih ljudi, ki se soočajo z večjimi izzivi na svoji poklicni in osebni poti.

 Z obiskom mladostnikov iz Norveške je Akron ponovno potrdil svojo zavezo ne le k izdelavi kakovostnega pohištva, ampak tudi k ustvarjanju boljše prihodnosti za vse, ne glede na njihove fizične sposobnosti. Skozi takšna srečanja in izmenjavo znanj in izkušenj Akron gradi mostove med različnimi svetovi in omogoča mladim, da ustvarijo trdne temelje za svojo prihodnost.

 

 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!