3 poletne »naredi sam« ideje

Vročina in poletna zatohlost nas silita v hladnejše kotičke in v široke krošnje dreves. Da boste v teh vročih dneh malce pozabili na visoke temperature, vam predstavljamo 3 enostavne »naredi sam« ideje.

Če se tudi vam v zadnjih dneh dogaja, da ste zaradi vrtoglavih temperatur povsem pregoreli, predlagamo, da spakirate svoje ustvarjalne pripomočke, poiščete hladno senčko, in vroče urice prevetrite z ustvarjalnim popoldnevom.

Danes vam predstavljamo 3 poletne »naredi sam« ideje. Zanje potrebujemo le kanček ustvarjalnosti in potrpljenja. Z malo truda lahko tako izdelate unikatne poletne čevlje, prikupne voščilnice ali mini vazo.

PORISANI ČEVLJI

Za izdelavo porisanih čevljev potrebujemo par belih, tekstilnih čevljev. Priporočamo vam, da morda kupite kakšno cenejšo različico. Potrebovali boste tudi  ravnilo, kos kartona, svinčnik, škarje in flomastre za tekstil. Izdelava tovrstnih čevljev je povsem preprosta. Iz kartona izdelamo šablono. V kolikor smo se odločili za t.i. cik cak vzorec, na karton s svinčnikom in ravnilom narišemo vzorec, ki ga nato izrežemo. S flomastri vzorec enakomerno prenesemo na čevlje in poljubno pobarvamo.

PRIKUPNE VOŠČILNICE

Izdelava tovrstnih voščilnic je izredno enostavna. Potrebujemo glavo radiča, poljuben karton ali že pripravljene voščilnice, in barvo za pomakanje. Radiču odrežemo dno. Pazimo, da ga odrežemo ravno. Tako odrezano dno nam nato služi kot štampiljka, ki jo pomakamo v izbrano barvo.

MINI VAZICA

V kolikor se vam doma še valja kakšna stara žarnica, lahko iz nje izdelate majhno vazico. Za izdelavo slednje boste potrebovali klešče, imbus ključ in kos trše žice. S kleščami žarnici previdno odlomimo vrh. Nato z imbus ključem »povrtamo« po notranjosti. Na ta način bomo lažje izvlekli notranjost žarnice. Izredno pomembno je, da smo pri delu previdni. Iz trše žice na koncu izdelamo še lično stojalo za vazo.


Sorodni članki

Popoln izkoristek prostora

Majhna stanovanja so dokaz, da manjši prostor nikakor ne pomeni kompenzacije na račun uporanosti. Sodobne oblikovalski ...

Skandinavske kuhinje

Na kaj pomislite ob besedah skandinavski dizajn? Če je vaša prva misel Ikea, potem je današnji članek kot nalašč za ...

Drugačne pisalne mize

Kaka je pa vaša? Pisalna miza, namreč. Čista klasika ali njena moderna različica? Za vas smo zbrali nekaj različic ...

Zelena kopalnica

A tudi vi komaj čakate na pomlad? Naravo, ki se prebuja in s tem bujno zelenje? Zakaj ne bi letos prehiteli vremena in ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave