3 poletne »naredi sam« ideje

Vročina in poletna zatohlost nas silita v hladnejše kotičke in v široke krošnje dreves. Da boste v teh vročih dneh malce pozabili na visoke temperature, vam predstavljamo 3 enostavne »naredi sam« ideje.

Če se tudi vam v zadnjih dneh dogaja, da ste zaradi vrtoglavih temperatur povsem pregoreli, predlagamo, da spakirate svoje ustvarjalne pripomočke, poiščete hladno senčko, in vroče urice prevetrite z ustvarjalnim popoldnevom.

Danes vam predstavljamo 3 poletne »naredi sam« ideje. Zanje potrebujemo le kanček ustvarjalnosti in potrpljenja. Z malo truda lahko tako izdelate unikatne poletne čevlje, prikupne voščilnice ali mini vazo.

PORISANI ČEVLJI

Za izdelavo porisanih čevljev potrebujemo par belih, tekstilnih čevljev. Priporočamo vam, da morda kupite kakšno cenejšo različico. Potrebovali boste tudi  ravnilo, kos kartona, svinčnik, škarje in flomastre za tekstil. Izdelava tovrstnih čevljev je povsem preprosta. Iz kartona izdelamo šablono. V kolikor smo se odločili za t.i. cik cak vzorec, na karton s svinčnikom in ravnilom narišemo vzorec, ki ga nato izrežemo. S flomastri vzorec enakomerno prenesemo na čevlje in poljubno pobarvamo.

PRIKUPNE VOŠČILNICE

Izdelava tovrstnih voščilnic je izredno enostavna. Potrebujemo glavo radiča, poljuben karton ali že pripravljene voščilnice, in barvo za pomakanje. Radiču odrežemo dno. Pazimo, da ga odrežemo ravno. Tako odrezano dno nam nato služi kot štampiljka, ki jo pomakamo v izbrano barvo.

MINI VAZICA

V kolikor se vam doma še valja kakšna stara žarnica, lahko iz nje izdelate majhno vazico. Za izdelavo slednje boste potrebovali klešče, imbus ključ in kos trše žice. S kleščami žarnici previdno odlomimo vrh. Nato z imbus ključem »povrtamo« po notranjosti. Na ta način bomo lažje izvlekli notranjost žarnice. Izredno pomembno je, da smo pri delu previdni. Iz trše žice na koncu izdelamo še lično stojalo za vazo.


Sorodni članki

Urejena mladinska soba

Opremljate ali preurejate mladinsko sobo? Da se boste lažje lotili dela, smo vam pripravili tri nasvete, ki vam bodo ...

Jesenski trendi

Čeprav se zdi, da se poletje še ni zaključilo, oblikovalci s svojimi vročimi trendi počasi, a zanesljivo, kličejo ...

Ureditev dnevne sobe po Feng Shui-ju

Feng Shui je starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, ki osvaja svet. Za vas smo ...

Urejena dnevna soba

Dnevna soba ni zgolj prostor, kjer se po dolgem dnevu "zleknemo" na sedežno garnituro in zasluženo odpočijemo. Je tudi ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: