»Ponarejeno« vintage ogledalo

Vintage oziroma "stari" stil se v velikem slogu vrača v naše domove. Posebej simpatični so dodatki, ki imajo osebno noto. Danes vam predstavljamo krasno idejo za izdelavo »ponarejenega« vintage ogledala.

Izraz vintage v slovenščini nima nekega pravega prevoda. Če bi povzeli na kratko, z oznako vintage označujemo modne in oblikovalske kose, ki prihajajo iz »druge roke« in so stari najmanj 20 let. Ker pa je tovrstne kose težko dobiti oziroma so običajno precej dragi, vam danes predstavljamo idejo, kako izdelati ogledalo z vintage videzom.

Za izdelavo takšnega ogledala boste potrebovali: staro ogledalo s razkošnim okvirjem, lepilo za servietno tehniko, tanjše blago, razredčilo, čopič, gobico in spenjač. Dela se lotimo previdno, kar je še posebej pomembno pri delu s starejšimi ogledali, ki so zaradi zoba časa lomljivejša.

Ogledalu najprej odstranimo okvir in stekleno ogledalo počasi odložimo na varno mesto. Okvir nato premažemo z lepilom za servietno tehniko in nanj položimo blago. V kolikor blago ne zleze samo v utore si pomagamo z leseno palčko.

Robove na zadnji strani dodobra premažemo z lepilom. Z blagom prav tako oblečemo leseno ozadje ogledala. Obrabljen videz ogledala dosežemo tako, da posamezne dele ogledala (zlasti stranske robove) obdelamo z razredčilom. Tega nanesemo na hrbtno stran ogledala (ta, ki ne nudi odseva), pustimo nekaj minut in nato močno zdrgnemo s gobico.

Ko se ovir posuši, nam preostane le to, da posamezne dele sestavimo skupaj. V okvir najprej vložimo ogledalo, nanj  položimo hrbtno stran (del, ki je oblečen v blago) in nato tega ob straneh »zakoličimo« s spenjačem. V spodnji galeriji si lahko ogledate potek izdelave in končen izdelek. 
akcija odeja

Sorodni članki

Eksplozija pomladi, še preden pride poletje

Pustimo ob strani, da smo že krepko zakorakali v maj. Vreme, ki je bilo do nedavnega še skorajda zimsko, je cvetočo ...

Oprema kopalnice

Po jutru se dan pozna. Pa vi? Začenjate svoj dan v lično urejeni ...

Okolju prijazni stoli

Še ne dolgo nazaj je bilo kupovanje okolju prijaznih vrtnih garnitur precej podobno iskanju šivanke v velikem kupu ...

Buče kot dekoracija

Jeseni med namizno in zunanjo dekoracijo nikakor ne smejo manjkati buče. Za vas smo poiskali cel koš idej, ki bodo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: