Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

»Ponarejeno« vintage ogledalo

Izraz vintage v slovenščini nima nekega pravega prevoda. Če bi povzeli na kratko, z oznako vintage označujemo modne in oblikovalske kose, ki prihajajo iz »druge roke« in so stari najmanj 20 let. Ker pa je tovrstne kose težko dobiti oziroma so običajno precej dragi, vam danes predstavljamo idejo, kako izdelati ogledalo z vintage videzom.

Za izdelavo takšnega ogledala boste potrebovali: staro ogledalo s razkošnim okvirjem, lepilo za servietno tehniko, tanjše blago, razredčilo, čopič, gobico in spenjač. Dela se lotimo previdno, kar je še posebej pomembno pri delu s starejšimi ogledali, ki so zaradi zoba časa lomljivejša.

Ogledalu najprej odstranimo okvir in stekleno ogledalo počasi odložimo na varno mesto. Okvir nato premažemo z lepilom za servietno tehniko in nanj položimo blago. V kolikor blago ne zleze samo v utore si pomagamo z leseno palčko.

Robove na zadnji strani dodobra premažemo z lepilom. Z blagom prav tako oblečemo leseno ozadje ogledala. Obrabljen videz ogledala dosežemo tako, da posamezne dele ogledala (zlasti stranske robove) obdelamo z razredčilom. Tega nanesemo na hrbtno stran ogledala (ta, ki ne nudi odseva), pustimo nekaj minut in nato močno zdrgnemo s gobico.

Ko se ovir posuši, nam preostane le to, da posamezne dele sestavimo skupaj. V okvir najprej vložimo ogledalo, nanj  položimo hrbtno stran (del, ki je oblečen v blago) in nato tega ob straneh »zakoličimo« s spenjačem. V spodnji galeriji si lahko ogledate potek izdelave in končen izdelek. 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!